Menu
5.jpg

Bouwtechnische keuring

 

Bij een bouwkundige keuring komen vaak verborgen gebreken naar boven die zowel de koper als de verkoper niet gezien hadden. Door de woning te laten keuren voor dat u tot (ver)koop overgaat, bespaart u zich vaak een hoop ellende achteraf. Daarnaast kan een hypotheekverstrekker een bouwkundig rapport eisen voor het verstrekken van een financiering.

Een bouwkundige keuring geeft een goed overzicht van de bouwkundige staat van een woonhuis. Welke zaken zijn achterstallig, welke moeten op middellange termijn worden uitgevoerd, welke op de lange termijn en hoe zit het met de kwaliteit van de toegepaste materialen en de constructie? Dit zijn vragen waar een bouwkundige keuring antwoord op geeft.

Een erkend bouwkundig ingenieur inspecteert uw woning, wijst u op de sterke en zwakke punten en maakt een nauwkeurig rapport op.

Bent u verkoper: u kunt dit rapport gebruiken om de kwaliteit van de woning aan te tonen en onzekerheden bij kopers weg te nemen. Tevens voldoet u met het overhandigen van een bouwkundig rapport voor een groot deel aan uw wettelijke meldingsplicht.

Bent u koper: u kunt dit rapport gebruiken om uw (toekomstige) kosten in te schatten en is het tevens een sterk onderhandelingspunt naar de verkoper. U weet wat de mankementen zijn en de extra kosten die te verwachten zijn. Wanneer u een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) wenst kan een bouwkundig rapport verplicht zijn.

Jonker HuisWerk kan u adviseren een bouwtechnische keuring te laten uitvoeren. U kunt dit ook op eigen verzoek door ons laten verzorgen. Wij regelen dat de keuring wordt uitgevoerd en na het opstellen van het rapport wordt dit persoonlijk met u doorgenomen.

Contact

Jonker HuisWerk
Markt 4, 4112 JS Beusichem

Telefoon: 0345 501014
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright © Jonker HuisWerk Makelaardij
Disclaimer - Sitemap